دانشکده علوم جنگل

بازدید کارآفرینانه دانشجویان دانشگاه از فعالیت های پروژه ترسیب کربن و توانمندسازی جوامع داخل و حاشیه جنگل، روستای وامنان-آزادشهر

در این بازدید که به سرپرستی دکتر ستار عزتی، عضو هیات علمی گروه جنگلداری در روز سه شنبه مورخ 10-خرداد 1401 انجام شد دانشجویان مقطع کارشناسی رشته جنگلداری، محیط زیست، شیلات، مهندسی آب و صنایع چوب حضور داشتند. در این بازدید، مقصد روستای وامنان از بخش چشمه ساران و از توابع شهرستان آزادشهر بوده است. طبق صحبت های مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی زعفران کاران وامنان گلستان، روستا دارای 100 خانوار با جمعیتی معادل 1200 نفر می­ باشد که حدود 600 نفر آنها بطور دائم ساکن هستند. از سال 1378 فعالیت­ های کارآفرینانه مختلف نظیر (انواع عرقیجات گیاهی (گلاب، نعناع)، گیاهان دارویی نظیر گل گاوزبان تولید و بسته بندی زعفران را به همت منابع طبیعی، دهیاری روستا، صندوق تعاونی روستایی را آغاز کرده بودند که توانسته بود با جذب سرمایه­ های اندک مردم و دخیل نمودن آنها در فرایند تولید- فرابری و بازار تولید، تعداد زیادی از مردم همان روستا و روستاهای اطراف را بکار گیرند. مسئولان شرکت اعلام کردند که سطح زیر کشت گل محمدی در این استان رکورد خوبی را از زمان اجرای طرح داشته است که با کاشت رقم های مختلف گل، سالانه بالغ بر 7 هزار کیلو تولید گل از مزارع این منطقه می­ باشد و محصولات تولید شده دارای خلوص و کیفیت بالاتر به نسبت جاهای دیگر در کشور می باشد. ایشان میزان بکارگیری افراد روستا در طی یک دوره  40-50 روز اردیبهشت- خرداد (فصل برداشت گل محمدی) را بالای 600 نفر عنوان کرد. تولید گلاب و عرقیجات گیاهی و کشت زعفران باعث تغییر الگوی کشت در این روستا شده و آثار بازگشت جنگل و ترسیب کربن به شرایط اولیه خود بسیار مشهود و ملموس می­ باشد.

تاریخ ارسال خبر :   17 خرداد 1401 - 10:15    |     تعداد بازدید :   149
 ارسال کننده :   مدیریت سایت    |      کد خبر :   16112
تصاویر مرتبط دیگری برای این خبر ثبت نشده است .
      17 خرداد 1401 - 10:15    |    کد خبر : 16112